Eladja a pécsi Palatinus Hotelt - az Egyesült Királyságban bejegyzett CP Holdings Limited többségi érdekeltségében lévő - Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Zrt., a vevők a Hotel Palatinus Kft. és a HotelKer Szállodaüzemeltető Kft.; a vételár üzleti titok - közölték a cégek az MTI-vel.

A cégadatok szerint jelenleg nincs bejegyezve Hotel Palatinus Kft. néven működő vállalkozás. HotelKer Kft. néven pedig 2018 júliusában jegyeztek be szállodai szolgáltatásra, pécsi székhellyel céget. Ennek a 2018-ban árbevételt el nem érő vállalkozásnak a képviselője és közvetett tulajdonosa - a 24.hu korábbi cikkében pécsi dohánykirálynak nevezett - Czéh-Tóth Márk. A 24.hu cikke szerint a cégeivel trafiküzemeltetési koncessziókkal rendelkező, 34 éves jogász-vállalkozó Czéh-Tóth az elmúlt években több olyan társaságban, ingatlanbizniszben tűnt fel, amelyeknek a szálai végül a kormány közelébe vezettek. A lap forrásai Czéh-Tóthot Hamar Endre barátjaként említették, aki az ingatlanbefektetővé és milliárdossá vált Tiborcz István üzlettársa. (A Céginfo.hu adati szerint Czéh-Tóth és Hamar jelenleg is tulajdonosok a pécsi, összesen milliárdos forgalmú DohányKer-Alfa Bt.-ben és DohányKer Kft.-ben, valamint a felszámolásokkal foglalkozó Intentio Reorganizációs Kft.-ben.)

Az MTI híre szerint a vevők továbbra is szállodaként fogják üzemeltetni a Palatinust, az épület tervezett felújításával annak régi fényét kívánják visszaállítani, a szálloda munkavállalóit pedig átveszik. A Pécs központjában álló, több mint 100 éves, szecessziós stílusban épült - eddig Danubius Hotel Palatinus City Center néven működő - háromcsillagos szálloda komoly rekonstrukciót igényel.

Czéh-Tóth Márk, a vevő társaságok képviselője szerint a befektetési döntés meghozatala során fontos szempont volt egy meglévő helyi érték megóvásának és megújításának lehetősége.

A százszobás szálloda üzemeltetését szerződés szerint az új tulajdonos 2020. április 29-én veszi át. A tulajdonosváltás nem érinti a jövőbeni foglalásokat, a Palatinus Hotel zavartalanul folytatja működését és várja vendégeit - közölték a titokzatos új tulajdonosok az MTI-vel.