Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő interjút adott a bosznia-hercegovinai ATV televíziós csatornának: a beszélgetés kiemelt témája az ukrajnai orosz invázió volt.

Dmitrij Peszkov ekkor többek között kijelentette, hogy a célokat, amelyeket Oroszország a különleges katonai hadművelet elindításával kitűzött maga elé, a háború több mint egy éve alatt részben sikerült elérni, azonban még nem tudtak minden feladatot teljesíteni „Donbasz lakosainak védelmében".

Putyin elnök sajtótitkára azt is hozzátette: nem az a probléma, hogy az orosz sereg ne harcolna tisztességesen. Szerinte háborút vívni teljesen más műfaj, mint az infrastruktúra és teljes városok lerombolása. Ők ugyanis nem ezt teszik.

A Bakhmutért folyó harcokról pedig elmondta, amelyet a Wagner magánhadsereg zsoldosai már hónapok óta próbálnak, egyelőre sikertelenül és egyre elkeseredettebben elfoglalni:

Az ottani helyzet valóban drámai, az ott zajló offenzíva rendkívüli, Bahmut egy nagyon erős sánc. Minden bizonnyal hevesek ott az érzelmek.

Dmitrij Peszkov kijelentése Bahmuttal kapcsolatban azért is érdekes, mert nyilvánvaló, hogy a heves érzelmek említésével Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér legutóbbi kirohanására utalt, aki legutóbb káromkodva küldte el melegebb éghajlatra az orosz hadvezetést, amiért nem biztosít lőszert a számukra. Ugyanakkor a Kreml szóvivője egy szóval sem említette mostani nyilatkozatában Jevgenyij Prigozsin nevét.

Káromkodva üvöltözött az orosz hadvezetéssel a Wagner-vezér, kivonulnak Bahmutból

Az orosz Wagner magánhadsereget vezető Jevgenyij Prigozsin egyik május eleji videójában teljesen kikelt magából, és ordítozva kérte számon az orosz hadvezetést, miközben a Wagner-csoport zsoldosainak holttestei voltak láthatók a háttérben. Majd a Wagner-vezér azt is bejelentette, hogy kivonulnak Bahmutból. Bővebben --->