Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora felajánlotta, hogy térítésmentes koronavírus ellenanyagszint-vizsgálatot biztosít a Semmelweis Egyetem kapacitásától függően azoknak, akiknél a Sinopharm-oltást követően nem alakult ki antitestes védelem. Bejelentése többek között azért meglepő, mert több alkalommal azt mondta, hogy szerinte a védettség szintje és az antitestszint között nem lehet egyértelmű összefüggést meghatározni - írja a Népszava.

Az ajánlatát azzal indokolta, hogy a betegnek nem csak teste, hanem van lelke is, és ha attól megnyugszik, hogy újra megmérik a szervezetében az ellenanyagszintet, ám legyen. Az arrogáns megjegyzés alaptalan, mert az érintettek aligha második tesztet szeretnének, sokkal inkább bizonyosságot a védettségre vagy ha az nincs, akkor biztonságot jelentő harmadik oltást. Merkely megjegyezte, hogy az antitestméréseket nem az oltások hatékonyságának mérésére találták ki, hanem az átfertőzöttség meghatározására.

Az újabb antitestvizsgálatra való felhívást abban a Facebook-csoportban is közzétették, amelynek tagjai legutóbb hétfőn követelték nyílt levélben a döntéshozóktól, hogy akinek nincs lelettel igazolt védelme a két oltása után, az mielőbb kapjon egy harmadik vakcinát. A csoportban az újabb antitestvizsgálatra való felhívást volt, aki úgy minősítette: „nesze semmi, fogd meg jól.”

Mások azon zsörtölődtek, hogy ezzel a „gesztussal” a helyzetük nem változik, védettség híján továbbra is azzal kell együtt élniük, hogy bármikor megbetegítheti őket a koronavírus. Ráadásul a csoportban egyre többen vannak azok is, akiknél egy újabb borsos árú laborvizsgálat igazolta, hogy sejtes védelmük sincs.