Változtak az egyszerűsített foglalkoztatás szabályai július 1-jétől, ez pedig nemcsak a munkáltatókat érintheti, hanem közvetetten a diákmunkásokat is. Nem ez az egyetlen szabály a diákmunkával kapcsolatban, ami meglepheti a jelentkezőket. Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat arról, hogyan lehet most diákként dolgozni.

A bruttó az új nettó

Iskolaszünetekben 15 éves kortól lehet diákmunkát vállalni, a tanév során az alsó korhatár 16 évre emelkedik. A 18 év alatti diákoknak szülői beleegyezés kell ahhoz, hogy munkát vállaljanak, és ők nem dolgozhatnak éjszaka (22 és 6 óra között), valamint nem is túlórázhatnak.

A legtöbb diák iskolaszövetkezeten keresztül vállal munkát, ezekbe csak a nappali tagozatos diákok, vagy hallgatók léphetnek be. A tagsági díj jellemzően néhány ezer forint, amit a szövetkezetek kilépéskor visszafizetnek. A szövetkezeten keresztül végzett munka idején a diák nem számít biztosítottnak, ezért járulékokat sem vonnak a jövedelméből, a munkaidő viszont nem számít bele a nyugdíj számításába.

Most jó 25 év alattinak lenni

A 25 éven aluliaknak személyi jövedelemadót sem kell fizetniük havi 433 700 forintos bér alatt, tehát sok diák a bruttó bért kapja kézhez.

(Az szja-mentesség akkor is érvényes, ha a 25 év alatti fiatal nem szövetkezeten keresztül, hanem hagyományos munkaviszonyban dolgozik, szintén 433 700 forintos bérig.)

Az adózást ugyan elkerülhetik, a munkához mégis szüksége van a diákoknak adóazonosító jelre. Ha nincs adókártyájuk, akkor az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazáson igényelhetnek, vagy a 21T34-es adatlapot kell kitölteniük és benyújtaniuk a NAV-hoz, amelyet a hivatal honlapjáról tölthet le.

Érdekesség, hogy az általános iskolai vagy középiskolai tanulmányok befejezését követő nyári szünetben is gond nélkül lehet diákszövetkezeten keresztül dolgozni, hiszen a tanév lejártát követően a diákigazolvány október 31-ig érvényes.

Egyszerű foglalkoztatás, több az adó

Megbízási jogviszonnyal is lehet munkát vállalni, az ilyen rendszerben dolgozók azonban nem lesznek automatikusan biztosítottak. Ehhez a törvény szerint a fizetésnek el kell érnie a minimálbér 30 százalékát. Ez idén egy hónapra 60 ezer forint, illetve egy napra is el kell érni a 2000 forintos díjazást a társadalombiztosításhoz. Ha viszont a bér havi 60 ezer forint, vagy napi 2000 forint alatt van, akkor a megbízási jogviszonyban dolgozónak nem kell járulékot fizetnie.

Megbízásos jogviszonynál költségelszámolás is szükséges, amit kétféleképpen lehet megtenni. Tételes költségelszámolás esetén a dolgozónak valamennyi, a tevékenységével kapcsolatosan felmerült költségét számlával kell igazolnia. Ha el szeretné kerülni a számlákat, akkor a bevétel 90 százaléka minősül jövedelemnek, a maradék 10 százalék pedig automatikusan költséghányad lesz. Nyári munkánál inkább ezt érdemes alkalmazni a tételes költségelszámolás helyett.

Az egyszerűsített foglalkoztatás talán népszerűbb a megbízási jogviszonynál: sok vendéglátásban dolgozó diák, illetve a mezőgazdasági, turisztikai idénymunkások is ilyen szerződést kötnek munkáltatójukkal. A szerződésekben szerepel, hogy a munkaviszony időtartama egy éven belül nem haladhatja meg a 120 napot, alkalmi munka esetén pedig legfeljebb öt egymást követő naptári napig, egy naptári hónapon belül pedig legfeljebb tizenöt naptári napig tarthat.

Fontos változás július 1-jétől, hogy az egyszerűsített foglalkoztatás esetén a munkáltató által fizetett adó 500 forintról 1000 forintra nő, míg alkalmi munka esetén 1000 forintról 2000 forintra. Filmipari statiszták foglalkoztatásánál az eddigi 4000 forintos adó helyett már 6000 forintot kell fizetni.

Az egyszerűsített foglalkoztatásból származó bevételt csak akkor kell bevallani a NAV-nak, ha az meghaladja a napi minimálbér, vagy garantált bérminimum 130 százalékát. Ez ebben az évben napi 11 960 forint, illetve 15 548 forint, ha középfokú szakképzettséget igénylő munkáról van szó. Az szja-bevallásban az ezt meghaladó összeget kell csak feltüntetni – feltéve, ha a dolgozó elmúlt 25 éves, és már nem vonatkozik rá az adómentesség. A filmipari statisztáknak napi nettó 24 ezer forintos bevételig egyáltalán nem kell bevallást benyújtaniuk, ha egyszerűsített foglalkoztatás kereteiben dolgoznak.

Rugalmas a babysitterkedés és a kertészkedés

Háztartási munkáért, tehát például gyermekfelügyeletért, tanításért, otthoni gondozásért és ápolásért, házvezetésért, vagy kertgondozásért kapott bér esetén nem kell sem adót, sem járulékot fizetni. Azonban a dolgozó nem lesz biztosított, a foglalkoztatónak pedig havi 1000 forintos regisztrációs díjat kell fizetnie.

Az szja-bevallást elkészíti a NAV, azonban az ellenőrzés mindenkinek a saját felelőssége. Az adóbevallást az Ügyfélkapun keresztül lehet ellenőrizni, és ha szükséges, javítani. 14 év feletti diákok már önállóan is regisztrálhatnak az Ügyfélkapura, de nem minden szolgáltatást használhatnak teljeskörűen.