A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) december 31-ig meghosszabbította az ingyenes utazási lehetőséget közösségi közlekedési járatain az Ukrajnából érkező menekültek számára.

A díjmentes utazás az eddigiekhez hasonlóan egy személyazonosításra alkalmas ukrán úti okmány felmutatásával vehető igénybe.

Az ingyenes szolgáltatást 2022. március 4-én vezették be.

Néhány járatra nem jogosít fel az ukrán útlevél

Kitértek arra is, hogy a díjmentes utazásra jogosító okmányokat nem fogadják el a 100E reptéri gyorsjáraton, a siklón, a nosztalgia járatokon és a hajókon, valamint a HÉV és a környéki „kék” buszok Budapesten belüli szakaszán.

A BKK továbbra is azon dolgozik, hogy az Ukrajnából érkező menekültek helyzetét a lehető legjobban megkönnyítse – jelezte a vállalat.

A társaság az ügyfeleit is arra kéri, hogy utazásaik alatt, ha szükséges, nyújtsanak segítséget a BKK járatain közlekedő menekülteknek. 

Meglepően sokan maradnának Magyarországon a háborús menekültek közül

Az ukrajnai háború elől menekülő megkérdezettek 36 százaléka mondta azt, hogy hamarosan másik országba megy, míg 43 százalékuknak érkezéskor nem állt szándékában más országba utazni – derül ki a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) magyarországi képviseletének kutatásából. Bővebben>>>