Kazincbarcika polgármestere múlt pénteken arról tájékoztatott, hogy az országos tendenciához hasonlóan a borsodi városban is hétről-hétre jelentősen emelkedik a koronavírus-fertőzések száma.

Bár a kormány a magas fertőzöttségi adatok ellenére sem vezet be érdemi védelmi intézkedéseket, a városban a vírus további terjedésének megakadályozása érdekében a város- és intézményvezetés az önkormányzati intézményeknél már október 25-től kötelezővé tette a maszkviselést, valamint nem szerveznek zárt terekben, nagy létszámú rendezvényt.

Szitka Péter polgármester arra kéri a helyi kereskedelmi egységek vezetőit és a szolgáltatókat, hogy mihamarabb vezessék be a kötelező maszkviselést és a belépéskor történő kézfertőtlenítést a munkatársaik és vendégeik egészségének és életének védelme érdekében.

Kazincbarcikán a covid-19 koronavírussal fertőzött személyek száma a negyedik hullámban 269 fő, a gyógyult betegek száma 274, az elhunytak száma 6 fő volt a pénteki adatok alapján. A városban több óvodai csoport és iskolai osztály van karanténban, az egyik általános iskolában a hatodik évfolyam digitális oktatásra tért át.