Folytatja magyarországi terjeszkedését az Aldi, amely jelenleg 113 boltot működtet - írja a Mindenár.hu élelmiszerár-összehasonlító oldal. Az Aldi a következő két év alatt 20 új egység átadását tervezi Magyarországon, ezekből pedig 8-at már az idei év végéig átadnának. Az Aldi cikkünk megjelenése után pontosította az idei terveit, azt közölték, hogy az idén 7 egység megnyitása várható.

Azt egyelőre nem árulta el a társaság, hogy az idén hol nyílnak új üzletek, a Mindenár.hu kérdésére annyit mondtak, hogy több üzlet nyílik Budapesten, de vidéki várásokban is lesznek boltnyitások.

Az Aldi közép- és hosszú távon további üzletekkel számol, jelenleg 200-250 üzletből álló hálózat kialakítását tartják reális célkitűzésnek. Jelenleg egyébként a legnagyobb konkurensnek számító Lidlnek közel 170, a Penny Marketnek pedig közel 200 egysége van. A hipermarketeket működtető auchan 19 áruházzal van jelen a piacon. A Tescónak több mint 200, a Sparnak pedig majdnem 500 boltja van. A franchise-rendszerű magyar láncok - CBA, Coop, Reál - hálózatához több ezer üzlet tartozik.

Az Aldi a Mindenár.hu kérdésre azt is elárulta, egyelőre nincs szó online bolt elindításáról.

Ha tetszett a cikk, a Bukszát szeretheti a Facebookon is.