"Ha elmegy sétálni a hőségben, vagy gyalog megy el a pünkösdfürdői strandra a békási megállóból, ott is 32-34 fok van" - mondta Tarlós István az Index.hu-nak a hiányzó metróklímával kapcsolatos kérdésre.

A főpolgármester persze finomította állítását, hiszen hozzátette, hogy nem elbagatellizálni akarja a dolgot és ha lenne rá forrás, akkor ő lenne az első, aki azt mondaná, hogy csináljuk meg. Ugyan ez igaz az akadálymentesítésre, amellyel kapcsolatban Tarlós István korábban is mondott érdekeset. Tarlós a légkondit nem tartja meghatározó fontosságúnak, emiatt biztos nem kéne meghiúsítani egy teljes beruházást.

Az interjúban a főpolgármester kerülte, hogy konkrét számokkal álljon elő a metró felújításával és a pótlással kapcsolatban, azt azonban megígérte, hogy nem hagyja elszállni a költségeket.

A kerékpárutakkal összefüggésben azt mondta, hogy egy csaknem kétmilliós város teljes közlekedéspolitikáját nem lehet kizárólag a kerékpárosok kemény magjának véleményére alapozni. Ettől függetlenül tudja, hogy egy széttagolt közigazgatási rendszerben nehezebb végigverni a fejlesztéseket.

Budapest első embere beszélt arról is, hogy a fővárosi közbeszerzések gyorsítására alapított Közbeszerzés Kft.-vel nagyon nincs megelégedve és lehet, hogy javasolni fogja a cég megszüntetését.

Címlapkép: MTI Fotó: Kovács Tamás