Wilbur Ross amerikai kereskedelmi miniszter a nap folyamán bejelentette, hogy az Egyesült Államok vámot vet ki az Európai Unióból, Kanadából és Mexikóból származó acélra és alumíniumra. A bejelentés hatására újra megerősödtek az aggodalmak egy esetleges kereskedelmi háborúval kapcsolatban, ami a tengerentúli indexekre is rányomta bélyegét.

A Dow Jones 251,59 pontos esést követően 1 százalékos mínuszban zárt, 24 416 ponton.

QP | Quality Placement

Az S&P 500 0,7 százalékkal gyengült és 2705 ponton fejezte be a napot.

A Nasdaq 0,3 százalékkal 7442 pontra gyengült a nap végére.

Az elmúlt hónapban a Dow Jones indexe összesen 1,05 százalékot, az S&P 500-as mutatója 2,16 százalékot, a Nasdaq Composite mutatója pedig 5,32 százalékot gyarapodott.

Képünk forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!