Hamarosan Budapesten már három hostellánc is jelen lesz: Augusztus második felében nyitja első magyarországi egységét a legnagyobb európai hibrid hotel lánc, az A&O a Csengery utcában. Egy irodaházat alakítottak át 108 szobás, 412 ágyas olcsó szállóvá.

A hotelek és a hostelek szolgáltatásait egyszerre kínálja a német Meininger, mely néhány hete már megnyitotta a maga egységét. Egyszerre kínálnak klasszikus szobákat, családok elhelyezésre alkalmas egységeket és hálótermeket is a hátizsákos turistáknak. Az áraik pedig versenyképesek az Airbnb-vel is.

Két éve próbálkozik a magyar piacra való belépéssel az orosz hátterű Netizen: a Portfolio.hu szerint ők a Rákóczi út 54-ben próbálkoznak a megjelenéssel. A cég egy 400 ágyas hostelt ígér klasszikus szállodai szobákkal egyszerre. Tavaszra tervezték a nyitást, de egyelőre még nem sikerült személyzetet találni.

A portálnak Takács Péter ingatlanszakértő azt mondta, hogy még messze nem telített a budapesti turisztikai kínálat: szerinte a következő 3-5 év alatt 2-5 ezer ággyal bővül ez a kínálat. Budapest után pedig olyan vidéki nagyvárosokban is megjelenhetnek az olcsó szállást kínáló láncok, mint Debrecen, Szeged, esetleg Pécs. Itt vegyes funkciójú ingatlanfejlesztések valósulnak meg, vagyis ezekben egyszerre lesznek hostelek, diákszállók és közösségi irodaterek.