Komolyak az olajpiacon a gazdasági recessziós várakozások, viszont ez jelentősen még nem mutatkozott meg az olaj jegyzési árában. A Brent hordónkénti ára 113 dolláron nyitott a hét elején, és ott is zárt a hét végén. A orosz olaj kiesése még mindig a keresleti piac irányába tolja az olajat, ami sajnos rövid távon nem hoz jelentős csökkenést az jegyzés árakban - derül ki a holtankoljak.hu összefoglalójából

A forint beállt a 380 forintos szintre a dollárral szemben, amit makacsul tartott is a héten, nem tudott visszaerősödni az amerikai fizetőeszközhöz mérten. A hazai üzemanyagárakat tekintve így a nemzetközi piaci helyzet nem lehet komoly hatással az árak alakulására, viszont az regionális üzemanyag hiány miatt akár változás is kerülhet bejelentésre a következő héten. 

Pénteken a Mol 50 literben limitálta az egyszerre tankolható mennyiséget, majd az OMV bevezette ugyanezt a korlátozást. Hernádi Zsolt, a magyar olajcég vezetője a korlátozás bevezetését kommentálva azt mondta: a turistaszezon beindulása, a társaság rendelkezésére álló korlátozott üzemanyag-mennyiség és technikai okok miatt volt szükség erre a lépésre. A független kutatások pedig többek között azt kérték az autósoktól, hogy lehetőség szerint használják inkább a tömegközlekedést.