2022. december 1-jétől, aki lakását rövid távon akarja kiadni az év 365 napján, annak

  • rendelkeznie kell a társasház hozzájáruló nyilatkozatával,
  • a szálláshely bejáratánál ki kell írnia éjjel-nappal hívható telefonszámát és NTAK regisztrációs számát,
  • poroltót kell biztosítania a szállásán,
  • a társasház házirendjét angol és magyar nyelven ki kell tennie a lakásban.

Ha a társasház szervezeti és működési szabályzata (SZMSZ) már hamarabb tiltotta a szálláshely-szolgáltatást, mint amikor a lakástulajdonos kérte ingatlanja nyilvántartásba vételét, akkor a lakás nem lehet magánszálláshely.

Ha valaki nem tartja be a fentieket, akkor a kiadható naptári napok számát szankcióként csökkenteni fogják, akár 0 napra

- olvasható a bejegyzésben.

A kerületvezető szerint a legfontosabb szempont a békés lakókörnyezet megteremtése volt, de "eszükbe sem jutott" a magánszállás-kiadást mint üzletágat ellehetetleníteni. Megfogalmazása szerint "szigorítás helyett az együttélés szabályainak betartására koncentrálunk"

Az AirBnb nemrég jelentette be, hogy állandóvá tette az úgynevezett bulitilalmat, amelyet eredetileg a járvány miatt vezettek be. A tilalom értelmében nem szabad tartani másokat zavaró bulikat, összejöveteleket, különös tekintettel a "party házakra", amelyek nyílt, jellemzően a közösségi médiában hirdetett bulikat jelentik. Ezek jellemzően olyan rendezvények, amelyek kiváltják a szomszédok dühét és panaszáradatát.