Az idén ünnepli megnyitása 15. születésnapját a budapesti I. kerületben található Lánchíd 19 Design Hotel, mely a Design Hotel nemzetközi szállodalánc első magyarországi darabja - írja az Mfor. A szálloda méltó ahhoz, hogy a világörökség részét képező Lánchíd utca 19-21. szám alatti épületben helyezkedjen el.

Ez a ház tavaly nyár elején cserélt gazdát. Az új tulajdonos a G-Gamma LCHD Kft., amely éppen a vétel előtt, 2021. májusának végén alakult, vélhetően pont e célra. A G-Gamma alapítója a Danube Hotel Invest Kft., amely előbb az Atrox Ingatlanfejlesztő Alapé lett, aztán 2021 májusában kettéosztva a 70 százaléka az Arezzo, míg a 30 százaléka a Felis magántőkealapé lett.

Cikk-cakkos céghálózat

Az Atrox alapot az a Quartz Befektetési Alapkezelő Zrt. menedzseli, amelynek közvetett tulajdonosa Száraz István. Az üzletember neve nemcsak azért lehet ismerős a híreket figyelők számára, mert ő volt egykoron az Origo.hu internetes hírportált működtető cég tulajdonosa, hanem azért is, mert barátai között tudhatja Matolcsy György jegybankelnök fiait.

A Quartz és a két magántőkealap közül a Felis neve 2019 augusztusában került a köztudatba, amikor is a Quartz közzétette, hogy „az általa kezelt Uncia Magántőkealap közvetett tulajdonába kerül a BanKonzult Finance Zrt., amely így közvetett befolyást szerez az MKB Bank irányításában”.

Mint kiderült, a Quartz tulajdonosában, a DryImmo Ingatlankezelő Zrt.-ben addig egyedüliként birtokolt részvényei közül Száraz 90 százaléknyit a Felisbe pakolt át, csak 10 százalékot tartott meg a saját nevén (azt, hogy neki köze van-e a Felishez is, csak sejteni lehet, hiszen a magántőkealapok jellegzetessége, hogy a tulajdonosaik kiléte homályban maradhat).

Miközben Budapestre kezdenek visszatérni a turisták, a hotel zárva tart. Hogy mikor nyit, arra utalhat a világ legnagyobb utazási platformján, a Tripadvisoron bárki által most is elérhető angol nyelvű információ, E szerint a Lánchíd 19 Design Hotelben szobát foglalni szándékozókat tájékoztatják, hogy „a hotel ideiglenesen, 2023. február 28-áig zárva”.