Egy nagy digitális kalandon csaphattak össze a kisiskolások

Idén harmadik alkalommal rendezték meg a Logiscool Élményalapú Programozóiskola és a Vodafone szervezésében a Nagy Digitális Kaland versenyt, melyet országszerte 43 helyszínen április 26-án tartottak.
Szabó Zsuzsanna, 2019. április 27. szombat, 10:52
Fotó: Napi.hu - Todoroff Lázár

A korábbi évekhez hasonlóan a háromfős, 3-4. és 5-6. osztályos diákokból álló csapatoknak egy órájuk volt arra, hogy teljesítsék az internetbiztonsággal, digitális világgal, logikus, algoritmikus gondolkodással kapcsolatos játékos feladatokat, melyeket a gyerekek wifi-képes laptop vagy tablet segítségével oldottak meg.

A franchise rendszerben működő Logiscool egyik legnagyobb iskolája, a Logiscool Óbuda idén is mintegy 50 csapatot (150 gyereket) szervezett a megmérettetésre.

Úgy tűnt, hogy a mai gyerekeknek már a kisujjukban van digitális világ; könnyedén és magabiztosan oldották meg az algoritmikus gondolkodással kapcsolatos online feladatokat - mondta az iskolát üzemeltető digikidz Kft. ügyvezető igazgatója, Benkő András.

A Nagy Digitális Kaland a Logiscool Digitális Tudásért Alapítványa szervezésében és a Vodafone Magyarország által működtetett www.digitaliscsalad.hu okos magazin támogatásával jött létre. A szervezők a két kategória legjobb csapatait helyszínenként és országosan is díjazták - derül ki a Logiscool Óbuda közleményéből.

HOZZÁSZÓLÁSOK