Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kórház osztályán a következő tájékoztatás várta az érkezőket:

Kedves Betegek, kedves Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Intézményünk Csecsemő és gyermekosztályán, valamint a gyermekszakrendelésen a betegellátás 2018. február 23. 8:00 órától, személyi feltételek hiánya miatt határozatlan ideig szünetel.
Az EMMI Országos Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkár (határozatszám: 9935-2/2018/EÜIG) a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházat jelölte ki a a betegek ellátására és erről az OMSZ szervezetét is értesítette.
A háziorvosi szolgálatokat a kórház vezetése emailben tájékoztatta.
A Szülészeti- Nőgyógyászati osztályon az újszülöttek ellátása és felügyelete a Sátoraljaújhely városi házi gyermekszakorvos kollégák által folyamatosan biztosított!
Ettől az időponttól a vidéki gyermekbetegeket napközben, illetve ügyeleti időben is, szakellátásra a Miskolc Megyei Kórház gyermekszakrendeléseire, gyermeksürgősségi osztályára, vagy az ehhez tartozó fekvőbeteg osztályokra kell irányítani.
A Sátoraljaújhelyi és Sárospataki csecsemő és gyermekbetegeket ügyeleti időben a városi összevont háziorvosi ügyeletekre kell irányítani, itt kerül sor vagy ellátásukra, vagy továbbküldésükre.

A Kórház Vezetősége

A portál emlékeztet rá, épp éve derült ki, hogy a kormány 2,5 milliárd forint közpénzből Sátoraljaújhelyen megépítené a világ leghosszabb üveghídját, amiről Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy vélte, jó ötlet.

Alig két hete pedig Balog Zoltántól, az emberi erőforrás tárca miniszterétől kérdezték írásban ellenzéki képviselők, hogy hány egészségügyi dolgozó, orvos és szakdolgozó hiányzik a magyar egészségügyből. A miniszter helyett válaszoló Rétvári Bence államtitkár az aggodalmat kampányfogásnak minősítette, a kérdést pedig egy reménytelen helyzetben lévő párt kétségbeesett próbálkozásának. Azért végül azt is elárulta, nincs olyan jogszabály, ami megyénként meghatározná a szükséges egészségügyi intézményi létszámot. Az MTI kérdésére pedig növekvő orvoslétszámról és csökkenő elvándorlásról beszélt.

Nyáron médiahírek szerint több kórházi osztály is bezárt az országban, a kórházfenntartó ezeket a bezárásokat akkor a szükséges karbantartás elvégzésével indokolta. Azonban nem csak a kórházakból hiányoznak a magyar orvosok olyan létszámban, ami már az ellátást lehetetleníti el. A minap a házi gyerekorvosok képviselői kongatták meg sokadszorra a vészharangot az eltűnő gyerek háziorvosi ellátás miatt, emellett legalább 300 körzetben a felnőtteknek sincs háziorvosa, mert a körzeti praxis tartósan betöltetlen.

A kép forrása: Shutterstock.