Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bérfejlesztés mértéke átlagosan 10 százalékos, amely azonban eltérő arányú növekményt jelent az egyes munkavállalók esetében tekintettel arra, hogy a bérfejlesztési csomag különböző elemeket tartalmaz - írta közleményében a fővárosi közlekedési vállalat.

A csomag a béremelésen kívül kiterjed többek között cafetériára, csekély értékű ajándékutalványra, a Budapest pótlékra, illetve figyelembe veszi a kulcsemberek megtartását is.

A részleteket is tartalmazó megállapodás-tervezetet a munkáltató hétfőre összeállítja és az érdekvédelmi szervezetek képviselőinek megküldi. A megállapodás végleges egyeztetésére és - remélhetőleg - aláírására előreláthatóan kedden kerülhet sor - közölte a BKV Zrt.

A Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) közleménye szerint az elvi megállapodásban rögzített átlagosan tíz százalékos béremelés januártól visszamenőleges - írta az MTI. Az év első két hónapjára mindenkinek egységesen egyszeri 60 ezer forintot fizet ki a cég, márciustól pedig 8 százalékkal, havonta legalább 35 ezer forinttal nőnek a keresetek. Ez az összeg a legtöbb munkavállalónál meghaladja a 10 százalékot.

A megállapodás tartalmazza azt is, hogy az eddigi senioritás pótlékot felváltja a Budapest pótlék, a cafetéria éves mértékét pedig összesen 200 ezer forintra emelték.

A sztrájkkészültséget a megállapodás aláírásáig felfüggesztette az EKSZ - közölte Naszályi Gábor, a szakszervezet elnöke.