Bukhat a béremelés a Habony közeli biznisz miatt?

Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó vélhető barátja úgy venné meg a Puskás Ferenc Stadion metrómegálló felett lévő irodaházat, hogy a cége csődben van. A BKV fut a pénze után, amire szüksége volna a béremeléshez.
Komócsin Sándor, 2017. június 22. csütörtök, 09:26
Fotó: Napi.hu

Hiába módosította szerdán a Fővárosi Közgyűlés saját rendezési szabályzatát a Puskás Ferenc Stadion metrómegálló fölötti üresen álló BKV-irodaház elbontása és egy új, vélhetően nagy üvegpalota építése érdekében, a leendő vevő cége a csőd szélén áll - írta a Magyar Nemzet.

A napilap értesülései szerint a Habony Árpád miniszterelnöki bizalmas és informális tanácsadó egyik grúz-izraeli barátjaként emlegetett, Gag El Mikhael vállalkozó vezette Welt-Stadt Immobilien Kft.-vel már áprilisban egymilliárd forintot meghaladó értékű adásvételi szerződést kötött a BKV, ám azóta egy fillért sem fizettek.

A fővárosi közlekedési cégtől származó belső információnk szerint a társaság az idei 15 százalékos bérmegállapodás aláírásával került kutyaszorítóba, ugyanis a remélt privatizációs bevétel a szakszervezetekkel kötött megállapodás egyik pillére.

A gyanús privatizációról még a múlt héten írt a Heti Válasz, emlékeztetve: a Welt-Stadt már 2016-ban is "próbálkozott"; még alig 400 millió forintért, azaz jóval fele ár alatt szereztek volna vagyont, de akkor a Magyar Nemzetnek Tarlós István leszögezte: "Sem Habony Árpád barátai, sem más offshore-lovagok nem tehetik rá a kezüket a 2-es metró Puskás Ferenc Stadion megállójára".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2017.06.22 10:14

qrvaország kitermelte és működni hagyja a tetves fideszt, mszp-t, szdsz-t, mdf-et.
27 éve tűri a birka nép a nyúzást és szabadrablást. És még szavaz ezekre szemetekre.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html