Iskolává válik a Budapest School

Elfogadta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a Budapest School kerettantervét - közölte a Budapest School a Forbes szerkesztőségével.
Domokos Erika, 2019. május 6. hétfő, 17:07
Fotó: Getty Images

A kerettanterv elfogadásával fontos lépést tett a Budapest School a hivatalos iskolává válás folyamatában. A jövő héten a szabályozásoknak megfelelően beadják az illetékes kormányhivatalhoz működési engedély iránti kérelmüket, és benyújtják pedagógiai programjukat. A folyamat végén, a tervek szerint szeptember elsején megkezdődik a tanév a Budapest School Általános Iskola és Gimnáziumban - olvasható a forbes.hu-n.

Az intézmény kerettantervét az Emmi április 30-án fogadta el. A Budapest School célja a kezdeményezéssel az volt, hogy az általuk használt saját, személyre szabott tanulási modell a mai magyar törvényi keretek között elfogadottá váljon, és a gyerekeknek lehetőségük legyen arra, hogy az általános iskola első osztályától az érettségiig saját tempójukban, saját céljaikat követve tanulhassanak.

A Budapest School 2015-ben alakult, alapítója Halácsy Péter, a Prezi egyik társalapítója. Jelenleg hét mikroiskolában közel 200 gyerek tanul itt magántanulóként. Szeptembertől újabb három iskolát indítanak, így már 300 gyerek tanul majd az iskola saját kerettantervében meghatározott szabályok mentén.

HOZZÁSZÓLÁSOK