Az 1500 négyzetméteres új zalaegerszegi áruház a szekszárdi után a második az Auchan ilyen formátumú üzletei sorában.

Az áruházlánc 19 hipermarketet, 18 töltőállomást, 2 szupermarketet és egy superstore formátumú üzletet, valamint online áruházat működtet Magyarországon. Idén ősszel egy győri szupermarket és egy soproni superstore üzlet megnyitása szerepel az üzletlánc terveiben.

Az Auchan Retail Magyarország korábbi bejelentése szerint 40 új munkahely jött létre a zalai megyeszékhelyen. Az áruházlánc Magyarországon mintegy 7000 dolgozót foglalkoztat.

A társaság a 2018. március 31-én zárult üzleti évben több mint 5 százalékos éves növekedéssel 309,5 milliárd forint nettó árbevételt ért el. Adózott eredménye 6 százalékos növekedéssel meghaladta a 3,8 milliárd forintot.

Az Auchan a korábbi bejelentés szerint vidéken új áruház-formátummal tör előre: az 1500-2500 négyzetméteres szupermarket-formátumok körében az első fecske a Szekszárdon megnyílt, napi bevásárlást előtérbe helyező üzlet. Egy másik új üzleti típus, a superstore is terjed: ez 4000-5000 négyzetméteres eladótérrel rendelkezik, a szezonális és nem élelmiszer termékválasztékot is meg tudja jeleníteni. A társaság nemrég nyitotta meg Budapesten, a X. kerületben az első itteni superstore boltját. Ducoux szerint az új koncepciók üzletileg beváltak és mindkét formátum hozza az elvárásokat.

Zalaegerszeg után még az ősszel Győrben is nyitnak szupermarketet, Sopronban pedig újabb superstore koncepciójú áruházat. Tavaly mintegy 10 milliárd forintot fordítottak fejlesztésekre, idén pedig 10-12 milliárd forintot különítenek el ebből a célból.