Leállt az egyik paksi blokk

Egy 400 kilovoltos elektromos elosztó alállomáson történt műszaki meghibásodás miatt hétfőn reggel az automatikus védelmi rendszer leállította a Paksi Atomerőmű 3. blokkját - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2018. január 22. hétfő, 14:55
Fotó: MTI Fotó

A Paksi Atomerőmű honlapján megjelent közlemény szerint 2018. január 22-én 8 óra 44 perckor a Paksi Atomerőmű 3. blokkján villamos berendezés meghibásodása miatt automatikus védelmi működés lépett életbe, amelynek következményeként a reaktorblokk leállt.

Nem a Paksi Atomerőmű berendezéseiben történt a meghibásodás, hanem a létesítmény területén kívül elhelyezkedő 400 kilovoltos elektromos elosztó alállomáson - mondta el az MTI-nek Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója.

Ez az állomás biztosítja a blokk kapcsolódását az országos elektromos hálózathoz -tette hozzá. A meghibásodás okainak kivizsgálása megkezdődött. Az újraindítás az atomerőműben szokásos szigorú szabályoknak megfelelően, a blokk korábban megkezdett karbantartásának befejezése után, várhatóan a jövő hét első felében történik meg - mondta Kovács Antal.

Hétfőn kiderült, hogy veszélyben lehet a paksi atomerőmű bővítése: Ausztria az Európai Bíróságnál támadja meg az Európai Bizottság engedélyét a létesítésre.

A fotó forrása: MTI Fotó/Sóki Tamás.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2018.01.22 16:52

Az egészet le kellene állítani, egyre több a probléma.
A környezetromboló fidesz fakivágások sokaságát hajtja végre, atom erőlteti súlyos eladósítás terhe mellett, napelem adót vet ki támogatás helyett, szélerőműveket tiltott le, tehát csupa olyat cselekszik, amivel károsítja a környezetet, a Földet.
És a fideszes Áder meg a nép lábnyomával van elfoglalva. Nem, kérem, nem a mi lábnyomunk, hanem a politikusoké.
A mocskos, korrupt, pénzorientált politikusoké.
Fejezzék be a tömeges fakivágásokat.
A napelemeket, napkollektorok adóját szüntessék meg, és inkább azt támogassák, ne a gazdákat.
Állítsák le Paks 2-t.
A jelenlegi szélerőműparkoktól több áramot vegyenek át, amennyit csak elbír.
A lakosságot tájékoztatni kell a napelem előnyeiről, kivitelezési lehetőségeiről, a rendszer használatáról mint áram értékesítése a szolgáltató felé, és támogatni a kiépítését.
És nem a drága hazai napelemeket szereltetni, hanem az olcsó románt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html