Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A felcsúti székhelyű R-Kord Kft. és az I-Cell Mobilsoft Zrt. konzorciuma építheti ki a vasúti GSM-R kommunikációs hálózat 2. szakaszát, 2250 kilométeres szakaszon. A szerződés értékét előzetesen 39,1 milliárd forintra becsülte a munkára ajánlatot kérő NIF Zrt., Mészárosék azonban harmadával drágább ajánlattal nyertek - írta az uniós közbeszerzési értesítőre (TED) hivatkozva a Népszava. A munka része a GSM-R rádióhálózat tervezése és kivitelezése, fényvezető kábelek fektetése és az optikai hálózatot fenntartó-működtető infrastruktúra tervezése és kialakítása.

Mészáros Lőrinc cégéhez hasonlóan a magyar tulajdonú I-Cell-csoport is állami megbízásokkal erősödött meg az elmúlt években, a cég fejlesztette ki az elektronikus útdíjrendszert (Hu-Go), az ekáer online árukövető rendszert, a rendőrségi szupertraffipaxos és a nemzeti mobilfizetési rendszert (szintén magyar társsal, az ARH Informatikai Zrt.-vel közösen). Az I-Cell Mobilsoft Zrt. tavaly 12 milliárd forint nettó árbevételt ért el, ami közel duplája az előző évinek, az adózott eredménye 1,8 milliárdról 4,5 milliárd forintra nőtt - derül ki a Céginfo.hu adataiból.

Mészáros Lőrinc csak belföldön tevékenykedő R-Kord Kft.-je az előző évi 17 milliárd forintról 36,3 milliárd forintra növelte nettó árbevételét 2017-ben, az adózott eredménye 3,6 milliárdról 7,5 milliárdra bővült. A cég a bankban több mint 25 milliárd forintot tart.

Az I-Cell-tulajdonos Emőri Gábor a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagab 2018-as listáján 33. helyen állt, mintegy 36 milliárd forintra taksált vagyonnal. Mészáros Lőrinc pedig a listán a 2. helyen áll, 280 milliárd forintos becsült vagyonnal - ami egy év alatt, 2016-hoz képest, 160 milliárd forintos gyarapodást feltételez.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.