Kijavítják a metrópótlás miatt tönkrement utat

A főváros kezelésébe kerülhet a kispesti Vak Bottyán utca, amelynek állapota tovább romlott a 3-as metrót pótló autóbuszok forgalma miatt, az útburkolati hibák megszüntetését így biztosítanák - derült ki a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott előterjesztésből.
Szász Péter, 2018. szeptember 20. csütörtök, 17:42
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes által jegyzett előterjesztésben azt írták, hogy 2017 novembere óta metrópótló autóbuszok veszik igénybe éjszakánként és hétvégén a XIX. Vak Bottyán utcának egy szakaszát, amely a XIX. kerületi önkormányzat kezelésében van.

Mivel a kerületnek nincs pénze a megnövekedett terhelés által okozott útpálya-meghibásodások javítására, az útkezelési, útüzemeltetési feladatok átadását kezdeményezte. A javasolt megállapodás alapján a kispesti önkormányzat az érintett útszakasz közútkezelői feladatait átadná a fővárosnak, amely ezzel a Budapest Közút Zrt.-t bízná meg.

A déli metrószakasz építése idején az eddiginél is nagyobb terhelés várható, mivel a pótlóbuszok a teljes menetidőben a Vak Bottyán utcában fognak közlekedni. A déli szakasz rekonstrukciója előtt az útszakaszt megerősítik, utána pedig szükséges lesz a teljes körű felújítása, amelyet a főváros és Kispest közösen finanszíroz majd.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK