Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

15 éves projektfinanszírozási megállapodást kötött a K&H Bank és a holland székhelyű Photon Energy a cég magyarországi naperőmű-beruházásainak finanszírozására. A projekt Fertődön 0,5 MW, Tiszakécskén 5,5 MW, Almásfüzitőn pedig 5,5 MW névleges teljesítményéről, összesen 17 naperőmű építéséről és üzemeltetéséről szól.

Az amszterdami székhelyű Photon Energy a megállapodással a Magyarországra 2020-ig építeni tervezett, legalább 50 MWp (névleges megawatt) összteljesítményű naperőműves stratégiája megvalósításába kezdett bele. "Azt látjuk, hogy a jól előkészített projektekkel az elmúlt 2 évben megkeresték a beruházók a bankokat, így a következő 1-1,5 évben ezeknek a beruházásoknak a tömeges megvalósítása következik, ami már nemzetgazdasági szinten is hozzájárul a megújuló energia részarányának növekedéséhez" - hangsúlyozta Országh Mihály, a bank specializált pénzügyi szolgáltatások igazgatóságának vezetője.

A Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) egy év alatt, 2016. december végéig több mint mint 2000 MWp összteljesítményű napelemes erőművi kérelmet fogadott be. A jelenlegi piaci várakozások szerint ennek könnyen akár több, mint a fele megvalósulhat 2020-ig.