Orosz metró: ennyi hiba még belefér

A Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezete szerint még a tűréshatáron belül vannak a 3-as vonalon futó felújított metrószerelvény hibajelenségei, probléma akkor lesz, ha ezek nem szűnnek meg heteken belül.
Domokos Erika, 2017. március 24. péntek, 23:31
Fotó: Napi.hu

Furcsa módon a 15 ezer kilométeres tartampróba alatt ezek a hibák nem jöttek elő, de ez a hibamennyiség is még a tűréshatáron belül van - mondta Gulyás Attila, az érdekképviselet elnöke az MTI-nek. A problémák szoftveres okokra vezethetőek vissza, ezeket könnyebb orvosolni, mintha a motorral, hajtással lenne mechanikai probléma.

Korábban a 2-es és a 4-es metróvonalon használt Alstom-kocsikkal is volt ennyi hiba, de mivel több szerelvény futott az alagutakban, az emberek ennyire nem vették észre.

Akkor lesz súlyos a helyzet, ha a hibajelenségek heteken belül nem szűnnek meg, és a forgalomba álló második szerelvénnyel is problémák lesznek. Egyelőre azonban korai kijelenteni, hogy a felújított orosz szerelvény műszakilag rossz lenne - tette hozzá Gulyás Attila.

A Metrovagonmas által gyártott, majd felújított első szerelvény hétfőn állt először forgalomba, majd kedden, szerdán és csütörtökön is ki kellett vonni a forgalomból különböző hibák miatt, pénteken pedig ok nélküli befékezés miatt kellett segédvonattal kihúzni az alagútból.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2017.03.26 10:11

Biztos, hogy a régi szerelvényeknél jobb -ez elég hülyíthetőeknek, de ezért a pénzért ujakat kaptunk volna a korrupt Alstomtól, az oroszok saját bevallásuk szerint ezeket csak hülyéknek tudták volna eladni, ráadásul 30 évnél többre és még szervizelhetőek és egy gyártótól minden kocsi, mindez tarllós szerencsétlen orbán általi megerúszakolása.b
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html