Ugrásra készül a Líra

Lendületben van a Líra könyvterjesztő és kiadói csoport: az értékesítési és kiadói tevékenységek bővítésével a tavalyi 6,6 milliárd után idén tízmilliárd forintos bevételt terveznek.
Domokos Erika, 2017. július 7. péntek, 15:30
Fotó: Napi.hu

A Líra-csoport idén tavasszal 25, zömében egykori Alexandra-könyvesboltok helyén megnyitott üzlettel bővítette kereskedelmi hálózatát, ezzel könyvesboltjainak száma 92-re nőtt. A növekedés a kiadói tevékenység bővítésével folytatódik. A Partvonal kiadó integrálásával júliustól összesen kilenc kiadói márka tartozik a Líra-csoporthoz: Athenaeum, Corvina, General Press, Magvető, Manó Könyvek, Menő Könyvek, Rózsavölgyi és társa, Partvonal, Szépmíves Könyvek - írta közleményében a cégcsoport.

A június végén 104 millió forint jegyzett tőkével létrehozott Partvonal Könyvkiadó Kft. 50-50 százalékos tulajdonosa a Líra Könyv Zrt. és a Partvonal-könyveket eddig gondozó Melotrade Kft. - derül ki a Céginfo.hu adataiból.

A Líra-csoport konszolidált árbevétele 2016-ban 6,6 milliárd forint volt, 2015-ben pedig 6,2 milliárd forintra tett szert - ismertette forgalmi adatait a társaság. Az idei vállalatfelvásárlásoknak köszönhetően 2017-ben 10 milliárd forintot megközelítő árbevételt terveznek.

A cégcsoport adózott eredménye tavaly 304 millió forintra csökkent az előző évi 366 millió forint után. A cégcsoport a múlt évben 347 embert alkalmazott, az azt megelőző évben pedig 330-at.

Júliustól új főszerkesztő irányításával működik tovább a Líra-csoport kötelékébe tartozó Athenaeum szerkesztősége: Peiker Éva eddig szerkesztőként segítette a kiadó munkáját - közölte a társaság. Az Athenaeum jelenleg évi száz címet gondoz, éves nettó árbevétele meghaladja a 300 millió forintot.

HOZZÁSZÓLÁSOK