Donald Trump volt amerikai elnököt a 2021 január 6-i amerikai Capitolium "ostroma" után tiltották le egyidejűleg a három legnagyobb közösségimédia oldalról, a törlések után először októberben jelentette be hivatalosan, hogy saját felülettel fog visszatérni. A bezárt Facebook, You Tube és Twitter fiókja után töredékére csökkent a médiaelérése, annak ellenére hogy mai napig sokat szerepeltetik, különösen a republikánus politikát és azon belül Trump narratíváját előszeretettel előtérbe helyező FOX csatornán.

Most a FOX Business értesülései szerint, az első negyedév végén, márciusban indulhat el a Trump Media & Technology Group (TMTG) közösségi oldala. A cég bejelentése szerint, a TRUTH független lesz a nagy tech cégek által létrehozott online infrastruktúrától és helyette a Rumble elnevezésű, szintén politikai pártatlanságát hirdető, videomegosztó oldallal kialakított felhő szolgáltatáson alapszik majd.

Devin Nunes volt republikánus képviselő az elsők között volt aki a You Tube-ról átvándorolt Rumble-re. Régóta közeli támogatója Trumpnak, 2018-ban például az FBI ellen indított vizsgálatot, hivatali visszaélés gyanújával, amiért állítása szerint tudatosan akarták összemosni Trumpot az oroszok által terjesztett online hirdetésekkel. Idén januárban képviselőházi pozíciójáról is azért mondott le, hogy a TMTG vezérigazgatói székébe ülhessen.

A FOX informátorai azt is elmondták, hogy a TMTG egy Hive nevű start-up céget kért föl a majdani közösségi oldaluk tartalmának moderálására. A cég mesterséges inteligencián alapuló tartalomfelismerő rendszerei lesznek a felelősek azért hogy az oldal "család-barát" tartalmak legyenek, és semmi illegális ne vethesse meg rajta a lábát. Trump egy múltheti nyilatkozatában azt mondta oldala a szilícium völgy tech óriásaival szemben arra ad majd lehetőséget, hogy "megvédjük a szabad véleménnyilvánításhoz való jogunkat."

Trump médiacége tavaly októberben lett bejegyezve és januári bejelentése alapján decemberre 1 milliárd dollárnyi (312 ezermilliárd forint) befektetői pénzre tett szert a TRUTH beindításához. A tervek szerint a TMTG pertnerségre lép a Digital World Acquisition Grouppal is, aminek egyetlen funkciója, hogy rajta keresztül a magán cégeket, tőzsdén jegyzett, nyilvános vállalatokká lehessen formálni.