Továbbra is tárgyal Vanessa Bryant, a tavaly januárban elhunyt Kobe Bryant özvegye és a Nike a hónapok óta tartó feszült patthelyzet miatt.

A kosaraslegenda özvegye ugyanis azzal vádolja a sportszergyártót, hogy engedély nélkül árulták a szintén tragikus helikopterbalesetben elhunyt lánya, Gigi Bryant emlékére gyártott cipőket. 

A "Mambacita" fantázianevű terméket nyáron valóban piacra akarták dobni, de a nő végül úgy döntött, hogy 18 év után nem hosszabbít szerződést a vállalattal. Vanessa Bryant állítólag csalódott a Kobe-termékek korlátozott elérhetőségében és a gyermekméretek választékában.

A "botrány" azután robbant ki, hogy az özvegy az Instagramon fedezte fel, hogy valaki hozzájutott egy - a lánya emlékére tervezett cipőt- amelyet a vállalat nem forgalmazhatott volna.

Sokan örülnének viszont, ha a két fél megegyezne egymással: Bryant cipői ugyanis az utóbbi időben a legnépszerűbb stílusok közé tartozik az amerikai ligában. A Sourcing Journal által ismertetett felmérés szerint a 2020-21-es szezonban 114 játékos viselte az elhuny játékos valamelyik "signature" cipőjét.

Mivel a szerződés már áprilisban lejárt, a cég már nem gyárt Kobe-lábbeliket, amely olyan durván felpörgette a forgalomban lévő darabok árait, hogy sokan ötszámjegyű összegeket kínálnak értük.

Amennyiben a tárgyalások meghiúsulnak, Vanessa Bryant véghez viheti a kosárjátékos korábbi terveit, miszerint "Mamba" néven egy saját céget indítanak. Ez szinte biztosra vehető, ugyanis a "Mamba" mellett az özvegy már több fantázianevet is levédetett - fogalmaz a lap.

Travis Scott és a Nike esete

A Nike tegnap jelentette be, hogy elhalasztja legújabb limitált kollekciójának piacra dobását, amelyet az amerikai rapperrel, Travis Scottal alkotott meg. 

Az előadó koncertjén ugyanis 9 ember vesztette életét, miután a zenei fesztiválon összegyűlt ötvenezer ember összepréselődött és egy ponton túl a show pánikba fulladt. A tragikus kimenetelű esemény után a Dior is fontolgatja, hogy elhalasztja a rapperrel közös kollekció megjelenését.