Alexander Soros decemberben vette át a Nyílt Társadalom Alapítványok vezetését édesapjától, Soros Györgytől, valamint ő az egyetlen családtag a Soros Fund Management befektetési bizottságában, amely az alapítvány és a család pénzét felügyeli.

Alexander Soros a The Wall Street Journalnek elmondta, apjával hasonló a gondolkodásuk, de ő szeretne más ügyeket is felkarolni, például a szavazati jog és az abortuszjog támogatását, valamint a nemek közötti egyenlőséget.

Emellett továbbra is számíthatnak a segítségükre az amerikai baloldali politikusok.

Alexander Soros azt is elárulta, hogy jobban érdekli a politika, mint az apját, a közelmúltban a családi ügyek apropóján találkozott többek között a Biden-adminisztráció tisztviselőivel, a szenátusi többséget vezető Chuck Schumerrel, valamint Luiz Inácio Lula da Silva brazil elnökkel és Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel.

Az alapítvány új vezetőjét egyébként aggasztja annak esélye, hogy a korábbi republikánus elnök, Donald Trump 2024-ben visszatérhet a Fehér Házba.

Soros György alaposan bevásárolt Teslából

Egy sor „levert” részvénybe szállt be a világhírű befektető, Soros György, de például a Twitter- és a Zoom-részesedését elengedte. Bővebben >>>