A Spacex augusztusban nyert az amerikai űrhaderő (Space Force) milliárd dolláros pályázatán rakéták fellövésére, majd alig két hónap múlva egy 149 millió dolláros megállapodást ütött nyélbe a Pentagonnal olyan műholdak fejlesztésére, amelyekkel rakéták pályáját lehet a mostaninál pontosabban követni - olvasható a hvg.hu cikkében.

Október 8-án az amerikai hadsereg bejelentette, hogy a SpaceX-szel (amelynek tulajdonosa - a Teslához és a Hyperloophoz hasonlóan - a dollármilliárdos üzletember, Elon  Musk) együttműködésben olyan szállítórakéta építésén dolgoznak, amely a jelenleg használt rendszereknél többszörös sebességgel képes fegyvereket eljuttatni lényegében bárhová a világon. A Sunday Times szerint ezzel - a mostani fél nap helyett - akár egy órán belül elérhetnék Floridából Afganisztánt.

Steve Nutt, a Dél-Kaliforniai Egyetem professzora szerint mindez az amerikai hadsereg azon törekvését tükrözi, hogy modernizálja a jelenleg lassú és körülményes szállítmányozást. Jelenleg ebben a szegmensben nem nagyon van alternatívája a SpaceX-nek, tekintve, hogy a hagyományos logisztikai beszállítók mennyire lomhák és drágák.

Steve Nutt szerint mindez a fegyverkezési verseny éleződését is jelzi egy olyan geopolitikai helyzetben, amiben egyre erősödnek a feszültségek az USA és más hatalmak, köztük Észak-Korea között - írja a lap.