Romlott az amerikai fogyasztói hangulat

Az elemzők által vártnál jóval nagyobb mértékben romlott az amerikai fogyasztói hangulat áprilisban - derült ki a Michigan egyetem szokásos havi felméréséből, amelynek előzetes eredményét pénteken tették közzé.
Szepesi Anita, 2019. április 12. péntek, 17:01
Fotó: Pixabay

A fogyasztói hangulatindex 96,9 ponton állt áprilisban a márciusi 98,4 pont után. Elemzők kevésbé romló mutatóra, 98 pontra számítottak. Tavaly áprilisban 98,8 ponton állt a mutató, tehát romlott a fogyasztók hangulata az egy évvel korábbihoz képest is - írta az MTI.

Az alindexek közül a következő hat hónapra vonatkozó fogyasztói várakozások mutatója 85,8 pontra esett a márciusi 88,8 pontról, míg a jelenlegi helyzetet tükröző almutató értéke 114,2 pontra erősödött a márciusi 113,3 pontról.

A Michigan hangulatindex a Conference Board gazdaságkutató intézet indexe mellett a legfontosabb mérőszám ahhoz, hogy megbecsüljék, hogyan alakul a fogyasztás, amely az amerikai GDP mintegy 70 százalékát adja.

A Michigan Egyetem kutatói a havi rendszerességgel végzett reprezentatív felméréskor legalább ötszáz személyt kérdeznek meg telefonos interjúban.

HOZZÁSZÓLÁSOK