Atomenergia: Putyin nagy bejelentést tett

Tizenkét orosz tervezésű nukleáris reaktorblokk fog felépülni Indiában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, miután csütörtökön a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum alkalmából indiai hivatali partnerével, Narendra Modival tárgyalt.
K. Kiss Gergely, 2017. június 2. péntek, 06:21
Fotó: Napi.hu

A két fél emellett 19 közös gyógyszeripari, repülőgép- és autóipari és mezőgazdasági projektről állapodott meg. Oroszország és India nyilatkozatot fogadott el a politikai, gazdasági és humanitárius együttműködés továbbfejlesztéséről, különös tekintettel a kétoldalú kereskedelem ösztönzésére és az ipari együttműködés kiszélesítésére - idézi az MTI.

Putyin stratégiainak és rendkívül privilegizált jellegűnek minősítette az orosz-indiai partneri viszonyt. Az orosz elnök elmondta, hogy a kereskedelmi forgalom több évi csökkenés után az idei első negyedévben 29 százalékkal nőtt, az orosz tőkebefektetések Indiában meghaladták a 4 milliárd dollárt, az indiai beruházások pedig Oroszországban a 8 milliárd dollárt. Kölcsönös érdeknek nevezte a pozitív tendencia megerősítését.

A felek megállapodást kötöttek a Tamil Nadu államban lévő kudankulami erőmű ötödik és hatodik reaktorblokkjának megépítéséről.

HOZZÁSZÓLÁSOK