Nem oda Boris! Kemény fellépésre készül Brüsszel

Az Európai Uniós vezetők csúcstalálkozójuk második napján azon filozofáltak, hogyan kezeljék, ha majd Boris Johnson lesz az Egyesült Királyság miniszterelnöke – pillanatnyilag ez igen valószínű. Nem tervezik, hogy kesztyűs kézzel bánnak a brexitre készülő brexiterrel.
Komócsin Sándor, 2019. június 21. péntek, 16:15
Fotó: Getty Images

Óriási fölénnyel vezet a Konzervatív Párt elnökválasztási kampányában Boris Johnson, talán a legismertebb brit brexiter politikus, ezért az EU vezetői pénteken röviden áttekintették, hogyan reagáljanak arra, ha a párt 160 ezer tagja július végén megválasztja pártelnöknek, a parlamenti többség pedig miniszterelnöknek. Johnson azzal kampányol, hogy ha kormányfő lesz, akkor azonnal kezdeményezni fogja az elődje, Theresa May vezetésével tető alá hozott brit-EU válási megállapodás felülvizsgálatát.

Beszélgessünk!

A Bloomberg azonban az ügyhöz közel álló forrásokból úgy tudja, az EU azzal fogja kezdeni, hogy nem oda Boris! A brüsszeli bürokrácia azt fogja tanácsolni az uniós vezetőknek, hogy ne bocsátkozzanak érdemi tárgyalásba az új brit kormányfővel a Konzervatív Párt október elején esedékes éves konvenciója előtt. Attól tartanak ugyanis, hogy akármilyen engedményeket adjon is az EU, a felhevült tory párttagok a tanácskozáson lesöpörnék azokat az asztalról.

Ehelyett azzal szórakoztatnák Boris Johnsont, hogy két hónapig utazgathatna az európai országokban, ahol kétoldalú egyeztetéseket folytathatna uniós kollégáival. Ezeken csak véleménycserét folytatnának, hivatalos álláspontok nem születnének, így nem lenne mit visszautasítaniuk az ideges toryknak. Brüsszelben azt szeretnék, ha folytatódna a brexittárgyalások eddigi gyakorlata, amelyben a két fél háttértárgyalásokon készítette elő és egyszerre jelentette be az új fejleményeket.

Nem lesz változtatás

A pénteki egyeztetésen a tagállamok vezetői egyetértettek abban, hogy a brit kormánnyal tető alá hozott válási megállapodást nem hajlandóak megváltoztatni. Módosítani - akár teljesen újraírni - az ahhoz kapcsolódó, a feleket semmire sem kötelező politikai nyilatkozatot lehet. Ez független attól, hogy tényleg Johnson lesz-e az új miniszterelnök, bár talán rontja a helyzetét, hogy nem igazán népszerű uniós körökben. Úgy látják ugyanis, hogy egész karrierjét az európai projekt aláásására tette fel, ezen ügyködött újságíróként, majd politikusként.

Ettől még persze készek együtt dolgozni vele, amit segíthet, hogy az utóbbi napokban puhította EU-ellenes retorikáját. Például arról beszélt, hogy bár kész október 31-én válási egyezség nélkül kiléptetni országát az unióból, olyan megoldást akar, amely "megvédi az Egyesült Királyságot és az Európai Uniót is".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

znojmo, 2019.06.22 17:41

@Fahrkarten_bitte_:
Akik ebbe a barlangba jártak ürgebőrbe öltöztek!
Teljesen logikus, hogy ezért fel kell számolni az Akadémiát.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Fahrkarten_bitte_, 2019.06.22 15:53

@Darabont1453, @intermezzo:

Titkos szexbarlang működik az MTA kutatóintézetében - videó

ORIGO2019.06.21. 20:32

A legnagyobb titokban alkalmi együttlétekre szolgáló "kéjbarlangot" építettek a Magyar Tudományos Akadémia egyik kutatóintézetében. A Ripost informátora szerint csak a beavatott professzorok kaphatnak speciális kódot, hogy igénybe vehessék a különös módon berendezett intim találkozóhelyet.

Azt írja a Ripost, hogy a "tudományos kéjbarlang" berendezése az informátor elmondása szerint olyan, mintha egy bordélyházakra szakosodott lakberendező tervezte volna, sokévi tapasztalattal a háta mögött.

Az informátor éveken át dolgozott tudományos kutatóként az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetében, és részletesen elmesélte, hogy a speciális célokat szolgáló szobát, meglehetősen sok pénzből, évekkel korábban hozták létre, és csak nagyon kevesen tudnak róla.

https://www.origo.hu/itthon/20190621-kejbarang-mukodik-a-magyar-tudomanyos-akademia-kutatointezeteben.html
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

intermezzo, 2019.06.22 12:13

@Darabont1453: https://news.sky.com/story/police-called-to-boris-johnson-flat-after-neighbour-reportedly-heard-screaming-11746622
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2019.06.22 09:17

A jóvágású Boriszhoz rendőrt kellett hívni családi balhé miatt az éjszaka. Akkor üvöltözés volt, hogy a szomszédok nem tudtak megmaradni a lakásukban.

Még át sem vette a hatalmat Jóvágású Borisz, első ezen a néven, de már jönnek a botrányok....XDDDDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2019.06.22 09:14

@Fahrkarten_bitte_: " Jajjajjajj, az EU keményen készül föllépni... Aztán az iszákos Juncker, a szívroham szélén álló Merkel, netán a bukott buzigyerek Macron fog jól beolvasni ennek a jóvágású Borisznak?

Ha ha ha ha ha "


Jóvágású Borisz ? Idióta ruszkicsicska, ez nem ruszki Borisz hanem angol ! Jóvágású ? A végén még kiderül, hogy nem Macron a buzi hanem te ? Mi van Borszra szoktad polírozni a bohócot ? Rá gondolsz mikor megkönnyezteted az egyszemű kígyót ? Ha-ha-ha-ha...

Móóóricka, hát miért csinálsz magadból hülyét ? Már nem csak szellemileg vagy debil, hanem szexuálisan is ?

Jóvágású !!!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html