Brexit: a brit parlament ismét rábólintott a kilépés elkezdésére

A vártnak megfelelően módosítások nélkül, kényelmes többséggel véglegesítette szerdán a londoni alsóház a brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamat hivatalos elindításához szükséges felhatalmazást, amelyet a kormánynak kellett kérnie a törvényhozóktól a brit legfelsőbb bíróság múlt havi döntése alapján - adta hírül az MTI.
Szepesi Anita, 2017. február 8. szerda, 22:06
Fotó: Napi.hu

A képviselők a felhatalmazásról szóló törvényjavaslatot egy hete már nagy többséggel megszavazták.

E héten azonban az indítvány ismét az alsóház elé került, amelynek ezúttal a tervezethez benyújtott módosító javaslatokról kellett döntenie. A néhány soros törvénytervezethez 146 oldalnyi módosítási indítványtömeg érkezett a pártok részéről, de a hétfőtől szerda estig tartott három újabb vitanap során ezek közül egyiket sem fogadták el, és a szerda esti végszavazáson ismét nagy többséggel, 494:122 arányban véglegesítették a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválásához szükséges alsóházi felhatalmazást.

Az 50. cikkely szabályozza - és aktiválása hivatalosan elindítja - a brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamatot.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2017.02.09 11:55

Trump borzalmas szövege, hogy a brexit gyönyörü- kinek szurkol- az EU ellen? a saját tábor árulása az gyönyörü - NATo szövetséges kifarol- miért is, zavaros az egész, mint orbán szar kavarása is az.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html