Sütiháború robbant ki a csehek és a lengyelek között

Minőségi kifogásokra hivatkozva betilthatják a lengyel élelmiszerek értékesítését Csehországban. A sütikben például túl sok a mogyoró.
Barabás Júlia, 2018. július 21. szombat, 07:20
Fotó: Napi.hu

A cseh mezőgazdasági tárca figyelmeztette a lengyel élelmiszergyártókat, hogy betilthatják termékeik értékesítését Csehországban. A tiltólistára felvett termékek sora igen hosszú - adta hírül a lengyel Rzeczpospolita. A prágai hatóságok szerint a lengyel áruk nem felelnek meg az uniós normáknak.

A cseh normáknak nem megfelelő termékek között vannak például teasütemények, amelyeket általában a Kaufland kereskedelmi hálózat hoz forgalomba. Állítólag 100-szor több földi mogyorót tartalmaznak, mint amennyit a "nyomokban tartalmazhat" előírásnak megfelelően tartalmazhatnának.

A Wielkopolskich Zakladów Miesnych Agrico sonkájában kevesebb a hús, mint amennyit a csomagoláson feltüntetnek, ráadásul almapektinnel vannak kiegészítve. Lapinformációk szerint a megengedettnél 20-szor több bennük a növényvédőszer-tartalom.

A cseh hatóságok megkérdőjelezik a Pikok-termékek, a Pamapol-készételek, illetve a beszkidi Aksam-ételek minőségét is. A Pikok-virsliket a Lidlnél kapni Csehországban.

A fotó forrása: Hornyák Dániel/Napi

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tlg01, 2018.07.21 07:54

nem csak a cseheknek, a németeknek és úgy
általában mindenkinek a töke tele van a szar
lengyel élelmiszerekkel
vonalkód első 3 karaktere: 590....
( mondjuk túl sok büszkélkedni való
nekünk sincs : 599...)
( persze ez mostanában top secret
nehogy továbbadja valaki )
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html