Háborúra készülnek az oroszok?

Oroszország már nem csupán egyfajta új hidegháborút folytat nyugati szomszédaival szemben, hanem valódi, forró háborúra készül - jelentette ki Antoni Macierewicz lengyel nemzetvédelmi miniszter, egy nemzetközi főrumon.
Barabás Júlia, 2017. november 25. szombat, 19:23
Fotó: AFP

Határozottan óvott Oroszország agresszív politikájától Antoni Macierewicz lengyel nemzetvédelmi miniszter kanadai Halifaxban tartott nemzetközi biztonsági fórum Oroszországgal foglalkozó szekciójában - tudósított az onet.pl. A lengyel szakminiszter találkozott az ukrán külügyminiszterrel, az amerikai haditengerészet főparancsnokával, Richard V. Spencerrel ,az amerikai Jeanne Shaheen szenátorral, az ukrán Pavel Klimkin miniszterrel és az orosz Vlagyimir Milov ellenzéki politikussal.

Putyin politikáját értékelve azt mondta: ez már nem hidegháború, ez egy nagyon is forró háború kezdete. Oroszország nem védelemre, hanem támadásra készül.

Sheehan szenátor, aki elsőként hívta fel a figyelmet 2016 szeptemberében arra, hogy az oroszok be tudnak avatkozni az amerikai választásokba, most azt emelte ki, hogy Donald Trump elnök politikája nem segít az oroszok elleni fellépésben, mert ellentmondásos nyilatkozatokat tesz arról, mit gondol az orosz elnökről, Vlagyimir Putyinról.

Putyin "válaszolt"

A vita végén a teremben kérdéseket tettek fel a novemberi lengyel függetlenségi meneten elhangzott fasiszta szimbólumokról és jelszavakról. Macierewicz felhívta a figyelmet arra, hogy ezek a jelszavak ellentétesek a lengyel hagyományokkal, ám a jelenlegi orosz politika kihasználja a szélsőséges politikai indulatokat, mi több, az ilyen fasiszta típusú fellépéseket az oroszok provokálják.

Szinte válaszként érkeztek a miniszter szavaira Vlagyimir Putyin hét végi megjegyzései. Az orosz elnök a hadsereg vezetőivel találkozva hangsúlyozta, hogy az orosz gazdaságnak képesnek kell lennie arra, hogy bármelyik pillanatban növelje hadiipari termelését. Minden nagyvállalatnak készen kell állnia erre, tekintet nélkül arra kik a tulajdonosai.

Szuper high-tech érkezhet
Az amerikai külügyminisztérium által a kongresszushoz küldött jelentésből kiderül, hogy a Lengyelország kész megvenni az USA-tól a Patriot légvédelmi rakétaelhárító rendszert. A csomag értéke cakli-pakli, az oktatással együtt eléri a 10 milliárd 500 millió zlotyt (788 milliárd forint, másfél 4-es metró ára - a szerk.) Patriot rendszerrel jelenleg az USA-n kívül Hollandia, Németország, Spanyolország és Görögország rendelkezik.

A nyitókép forrása: Alekszej Filippov, AFP

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

?!, 2017.11.26 15:21

" háborúra készülnok az " oroszok " " ???

ezt a témát be lehet fejezni röviden :

hol jobb Élni : " keleten" vagy "nyugaton "
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bahnsteig_Eins, 2017.11.26 01:35

@Bahnsteig_Eins: a Mr Parker álnéven író blogger vladimir.vladimirovich.ru oldalon kb. 2003-tól 2014-ig publikált, az igazi Vlagyimir Vlagyimirovicsról szóló, meglehetősen pimasz történeteiből, melyekből nem csak oroszul tanultam meg, de a Kreml kívülállók számára gyakran érthetetlen lépéseit is abszolut biztonsággal magyarázta el (ebben a műfajban egyedüliként, ezért nem tartom kizártnak hogy az amerikai titkosszolgálatok is rendszeresen olvasták), nos ezen történetek korai verzióiból magyarul is megjelent egy válogatás-kötet, Vlagyimir Vlagyimirovics címmel (szerző: Mr. Parker, ami álnév, ugye). A "történetek" közül az egyik régi kedvencem, amikor a Kremlt őrző katona reggel nem akarta beengedni Putyint a Kremlbe, elvéve a hóna alatt cipelt paksamétát hogy kiderítse a szándékait (ami persze nem sikerült neki), a másik, amikor Putyin a Kreml-ben, vécére kimenve próbálva, egy zsémbes, nagydarab, kék kötényes, kalocsnis, felmosóvödröt cipelő takarítónővel ütközött össze a folyosó sarkában, akitől hiába kért elnézést, az még a folyosó végén is csak zsémbelt hangosan hogy "csak rohangálnak ezek itt össze-vissza, rohangálnak és szaladgálnak, vajon hova rohannak, mint a mérgezett egerek, az idióták".

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bahnsteig_Eins, 2017.11.26 00:12

(Mr. Parker, a vladimir.vladimirovich.ru honlap és szépemlékű blog tulajdonosa után szabadon)

Egyszer Vlagyimir Vlagyimirovics elgondolkodva üldögélt Kreml-béli dolgozószobájában, maga elé meredve, hümmögve és mormogva, majd végül megnyomta az egyetlen, kétfejű sast formázó gombot elnöki mobiltelefonján, mint oly sokszor a múltban, mikor valamit nem értett.
?Da??? ? hangzott fel egy kelletlen, fáradt, nyúzott hang a vonal túlsó végén.
?Szlís, azaz figyelj csak, Vlagyiszl? azaz Anton bátyuska!? ? kezdte nagy hangon, mint mindig, Vlagyimir Vlagyimirovics, de aztán a mondat végére teljesen elhalkult, már csak maga elé mormogta dühösen: ?Eh, miért kell ezeket folyton lecserélni, ha én kibírok 15 évet egy székben akkor ezek miért nem???, majd folytatta: ?Szóval, azon gondolkodom, és sehogy se bírok rájönni, hogy meddig tart tulajdonképpen a birodalmam? Hová nem tudnék mondjuk orosz csapatokat beküldeni? Mi? Persze, szeparatisták, vagy aminek akarják is hívhatják magukat, kakája ráznyica??
?Eh? ? válaszolta a fáradt hang még fáradtabban a vonal túlsó végén -, ?hát Kínába, oda nem tudnál. De minek az neked? Örülj hogy meg tudjuk védeni hatalmas országunkat, kb. 150 millióan, meg még a 15 milliós Kazahsztánt, a másfél milliárd kínaitól! Tudod, mi meló az?? Biztos, hogy jól vagy, bátyuska, hogy ilyeneket kérdezel, ili szovszém ofonarél, stó li???
?Aga?? ? válaszolta, még inkább elgondolkodva, Vlagyimir Vlagyimirovics (gondosan elkerülve a h betűket, nehogy még ukrán hahótnak nézzék, e célból pl. Hitlert is mindig Gitlernek nevezve, de mentségére legyen mondva hogy az ukrán hahótok viszont a g betűkkel bántak ugyanígy) -, ?malagyéc? hát akkor csak őrizzétek jól azt a kínai határt továbbra is?? ? majd lenyomta az egyetlen, kétfejű sast formázó gombot elnöki mobiltelefonján, és még gondterheltebben dőlt vissza elnöki székébe?

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csaba7272, 2017.11.25 23:04

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bahnsteig_Eins, 2017.11.25 23:01

@csaba7272: Ugyan, egy puskalövést se kapnának az Atlanti-óceánig. Kitől? A leépített, lefegyverzett, demoralizált, polkorrekt homokosok gyülekezetévé silányított nyugat-európai "hadseregektől", akik fegyvertelen migránsoktól se tudják megvédeni sem határaikat, sem városaikat? Ugyan... Putyin csapatai akkor mennek át kb. 3 napon belül teljes Európán, az Atlanti-óceánig, amikor azt Putyin akarja, csak azért nem előbb, mert a tankok nem tudnak százzal menni.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html