Macron: Ez jó hír Európának

"A köztársasági elnök üdvözli az SDP-szavazás eredményét. Ez jó hír Európának. Franciaország és Németország együtt fog dolgozni a következő hetekben új kezdeményezéseken és az európai projekt továbbvitelén" - idézi az MTI a francia elnöki hivatal közleményét a német nagykoalíciós döntésről.
Szabó Dániel, 2018. március 4. vasárnap, 16:14
Fotó: AFP

Angela Merkel pártelnök-kancellár a CDU Twitter-oldalán közölte, hogy gratulál az "egyértelmű eredményhez", és örül, hogy az eddigi koalíciós partnerekkel együtt dolgozhat Németországért. Az új szövetségi kormány - Angela Merkel negyedik kormánya, és harmadik nagykoalíciós kormánya - várhatóan március 14-én, a tavaly szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás utáni 170. napon alakul meg. Ez az eddigi leghosszabb kormányalakítási folyamat Németországban.

Franciaország üdvözli, hogy ismét egy olyan "szilárd partnere" lett az Angela Merkel pártcsaládja és a szociáldemokraták megállapodásának köszönhetően, amely lehetővé teszi az Emmanuel Macron által elképzelt, elsősorban az eurózóna mélyebb integrációját célzó reformok megvalósítását - jelezte már február elején Jean-Baptiste Lemoyne, a francia külügyminisztérium államtitkára az akkor formálódó összefogásról.

Most pedig Emmanuel Macron nyilatkozta azt, hogy ez "jó hír Európának".

A fotó forrása: AFP photo/Ludovic Marin.


HOZZÁSZÓLÁSOK