Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lengyel illetékesek rájöttek, hogy az ukránok nem csupán olcsón dolgozó vendégmunkásként érkeznek Lengyelországba, hanem a turistaként is - vette át a Business Insider Polska a Gazeta Prawna napilap hírét. Alig három év alatt, 2014 és 2017 között a több éjszakát lengyel földön töltő turisták száma 270 ezerről 430 ezerre nőtt.

Ukrán turisták árasztják el a lengyel tengerpartot, diáklátogatásokat szerveznek például Lublinba vagy Lódzba. Néhány éve még az Oroszországba utaztak, de miután az oroszok kihasználva a ukrán belpolitikai bénultságot 2014-ben elvették Ukrajnától a Krím félszigetet, Lengyelországot választják. Ezt érdemes kihasználni - mondja a Lengyel Turisztikai Szövetség ukrán osztályának vezetője, Wlodzimierz Szczurek.

A lengyel statisztikai hivatal adatai szerint egy átlagos ukrán turista 1220 zlotyt (92 ezer forint) hagy a lengyel boltokban, hotelekben és vendéglátóhelyeken. Összehasonlításképp: a sokkal gazdagabb németek 1532, a britek 1860, az oroszok 1144, míg a beloruszok mindössze 960 zlotyt költenek átlagban.

A fotó forrása: Katona Vanda/Napi.