Federica Mogherini aláhúzta, az Európai Unió és tagállamai az ilyen ártó szándékú tevékenység beszüntetésére szólítanak fel, és az összes partner körében a nemzetközi együttműködés fokozását szorgalmazzák a biztonság és a stabilitás kibertérben való előmozdítása céljából.

Az uniónak és tagállamainak határozott szándéka, hogy továbbra is olyan intézkedéseket hozzanak, amelyek hatástalanítják az ilyen szándékú tevékenységeket, és e célból fokozzák együttműködésüket a nemzetközi partnerekkel. Nyomon követik azokat a kihívásokat, amelyeket a kibertér mind az unión belül, mind pedig a kül- és biztonságpolitikára nézve jelent, és megoldásokat keresnek azokra. Erőfeszítéseik az ellenálló képesség megerősítésére, a vállalkozások és az emberek tudatosságának növelésére, valamint a diplomáciai intézkedéseken keresztüli reagálásra irányulnak -  írta az MTI.

Az Európai Unió és tagállamai az emberi jogokat, az alapvető szabadságokat és a jogállamiságot határozottan tiszteletben tartó, nyílt, stabil és biztonságos kibertér meglétét támogatják, illetve elkötelezettek azon vállalás iránt, hogy a szellemi tulajdont védeni kell a kibertechnológiák felhasználásával tervezett lopástól.