Nagy dobásra készül a Lidl

Alig használt márkás autók értékesítését kezdi meg óriási diszkonttal a Lidl Németországban. Arról nincs hír, hogy külföldön, például Magyarországon is terveznének-e ilyen profilbővítést.
Komócsin Sándor, 2018. március 28. szerda, 08:52
Fotó: AFP

A Lidl diszkont-áruházlánc hamarosan alig használt BMW-ket fog árulni - írja a Magyar Nemzet. Eredetileg az Audi került terítékre, miután a vállalat korábban több mint 40 százalékos kedvezménnyel a VW-csoport luxusmárkájától vásárolta a cégautót, ám az Audi nem ment bele abba, hogy ezeket továbbértékesítsék.

Ezután új ajánlatot kértek 10 ezer autó megvásárlására, és a tenderen a BMW, amely akár 50 százalékot is hajlandó engedni az árból, ha a vevő dízelmotoros járműveket választ, legyőzte riválisát. Így most az lesz az ügymenet, hogy a Lidl és társvállalata a Kaufland fél éven át használja a céges BMW-ket, majd 30 százalékos árengedménnyel felkínálja azokat a használtautó-piacon.

Figyelem, magyar nepperek! A vállalat a Heilbronn melletti Weinsbergben épülő újautó-kereskedésében fogja árulni az alig használt autókat. Arról nem tudni, hogy Magyarországon is terveznek-e hasonló újítást. Ugyanakkor fontolgatják az autókölcsönző üzletág létrehozását is.

A fotó forrása: AFP

HOZZÁSZÓLÁSOK