Turistalátványossággá vált a brexit

Az amerikai New York Times napilap londoni irodáján keresztül Brexit means brexit címen turistautakat szervezet azoknak, akik kíváncsiak arra, mit is takar valójában Theresa May brit miniszterelnök elhíresült kijelentése.
Komócsin Sándor, 2017. május 9. kedd, 16:25
Fotó: Unsplash

A britek történelmi döntése, hogy elhagyják az Európai Uniót óriási érdeklődést vált ki a világon, és most megteremtődik a lehetősége annak, hogy bárki turistaként többet megtudhasson a brexitről - tudósított a Business Insider. A New York Times napilap Brexit means brexit utakat szervez Londonba.

A turistaprogramot a Times Journeys idegenforgalmi szolgáltatás keretében szervezik. A lap londoni irodája azt ígéri, hogy az utazások résztvevőinek lehetővé teszik, hogy szakértőkkel vitassák meg a brit kilépés pénzügyi, jogi, szociális következményeit Nagy-Britanniára és Európára nézve.

Naponta más program

A hat nap, öt éjszakás kirándulás része a brit főváros életének megismerése kezdve az ismert nevezetességek felkeresésétől egy olyan angol pub kipróbálásán át, amelyben a parlamenti képviselők szokták múlatni az időt, egy tradicionális brit délutáni teázásig.

A program minden napja egy bizonyos téma köré szerveződik. A turisták első napjuk délelőttjén felkeresik a parlamentet, a patinás London School of Economics történelmi kurzusának egyik végzős hallgatója végigkalauzolja őket a Westminster folyosóin. Másnap a londoni Citybe látogatnak el.

Utazásuk negyedik napján részt vesznek egy beszélgetésen Nagy-Britannia külpolitikájáról, kereskedelmi és biztonságpolitikájáról, Európához és a világ többi részéhez fűződő kapcsolatairól. Végül az utolsó napon az uniós kilépés jogi következményeiről hallgathatnak meg előadást a British Library Magna Carta-szobájában.

Nem olcsó

Az érdeklődőknek mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, ha részt akarnak venni egy Brexit means brexit héten. Az utazás ára öt híján hatezer dollár (1,7 millió forint), ami magában foglalja a repülőút, az étkezések, az italrendelések, a beszélgetések és a négycsillagos St. Ermin' Hotel ellátásának árát.

Miután az utazás híre megjelent, a twitteren sokan felajánlotta saját vendéglátó szolgáltatásukat a New York Times programjához képest töredék áron. Volt, aki 2000 dollárért, egy másik twitterező 2500 dollárért ismertetné meg az érdeklődőket az brexit országának fővárosával.

HOZZÁSZÓLÁSOK