Trükközésre kényszerül a Tesco

A Tesco lengyelországi érdekeltsége hétfőn nulla órára hozza előre a munkakezdést, hogy felkészüljön a vasárnapi boltzárat követő vásárlói rohamra.
Barabás Júlia, 2018. február 23. péntek, 06:39
Fotó: Napi.hu

A Tesco lengyelországi vállalata elismerte, hogy üzleteinek egy részében a munka hétfőre virradóra már éjfél után elkezdődik - írta a gazeta.pl. A cég erről a döntéséről értesítette dolgozóit. Hasonló megoldáson töri a fejét a legnagyobb lengyel kereskedelmi hálózat, a portugál tulajdonban lévő Biedronka is.

A Tesco képviselője elmondta, hogy a márciustól kötelező vasárnapi boltbezárásokat igyekeznek ellensúlyozni, ami azt jelenti, hogy bővítik a nyitvatartási időt szombaton és hétfőn. Egy kivétellel boltjaik 24 órán át tartanak nyitva a hét napjain, míg szombaton 23 óráig. Hétfőn reggel 6-kor nyitnak.

Egyes boltokban a működés folyamatosságnak érdekében az eddigi éjszakai váltást hétfőnként 0 óra 15 percre hozzák előre. A munka szombaton 23 óra 45-kor fejeződik be. Ezekről a változásokról értesítették a Tesco Szolidaritás szakszervezetét is. A dolgozók morgolódnak, akárcsak a kormány, amely a munkavállalók kímélésével indokolta a vasárnapi boltzár bevezetését.

A nyitókép forrás: Szabó Dániel/Napi.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK