A német pénzügyminiszter megelégelte a techcégek adóelkerülését

Egy fajta globális adót kellene kivetni az olyan vállalatokra, mint a Facebook vagy a Google, mert nemzeti szinten túl jól ússzák meg az adózást - véli Olaf Scholz.
Szabó Dániel, 2018. október 21. vasárnap, 18:56
Fotó: Pixabay

Olaf Scholz német pénzügyminiszter egy interjúban azt mondta, támogatja a multinacionális vállalatok egyfajta globális minimális adóztatását, miután Európa próbálja az amerikai technológiai óriáscégeket megadóztatni - írja a 444.

"Szükségünk van egy világszerte érvényes minimális adókulcsra, aminek az alkalmazása alól egyetlen állam sem tud kilépni" - foglalta össze javaslatát.

Ezek a cégek egyelőre túl ügyesek az adóelkerülésben: a Google, az Amazon, a Facebook és az Apple például globálisan éri el profitját, de különböző szolgáltatásai után ott fizeti meg a kötelezettségeit, ahol a legolcsóbb, nem pedig ott, ahol ezeket a bevételeket szerezte.

Scholz javaslata annyiban nem újszerű, hogy a Facebook és a Google már rég az EU célkeresztjében van, és már tavaly olyan módosításokat vezettek be, amelyekkel hirdetési bevételeik után nem elég, ha egy helyen adóznak, hanem azt ott kellene megtenniük, ahol elérték.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

oskovulet, 2018.10.22 23:37

@na4: jajjjjjj ne.....ez már fáj....felfogod hogy miről beszélsz, vagy csak kizárólag az adó=rossz 1.0 -ban tudsz "gondolkodni"? Kicsit messzebbre kéne nézni....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2018.10.22 10:47

Ostoba pénzéhes, ingyenélő politikus. Más ötletük nincsen, csak az, hogy elvegyék azt, amiért más dolgozott meg.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html