A Balatonon is elérhető a Vodafone nagy dobása

A Vodafone Magyarország Budapest belvárosa és Zalaegerszeg után vidéki nagyvárosokban és a Balaton körül folytatja az 5G-s bázisállomások fejlesztését. Ezzel a Vodafone 5G állomásainak száma országosan közel 300-ra nő - derül ki a telekommunikációs cég közelményéből.
Szabó Zsuzsanna, 2020. június 29. hétfő, 12:47
Fotó: Getty Images

A Vodafone Magyarország bejelentette, hogy idén tovább folytatja az 5G hálózat fejlesztését és kiépítését. Az erről kiadott közlemény szerint a szolgáltató 5G technológiát biztosít Budapesten és környékén, nagyobb megyeszékhelyeken illetve a Balaton körül is.

A mostani fejlesztésben az alábbi megyeszékhelyek érintettek, az állomások jellemzően a belváros frekventált részein, illetve egyetemek környékén helyezkednek majd el:

  • Miskolc
  • Győr
  • Debrecen
  • Székesfehérvár
  • Pécs
  • Szeged
  • Eger

Az 5G fejlesztések nagy részét Budapesten és környékén, több országos jelentőségű intézményben végzik az év során. A hálózatfejlesztések a balatoni régióban is elkezdődnek, a szolgáltató a tó körül teljes egészében bővíti 4G hálózati kapacitásait, illetve Balatonfüreden és Siófokon elindul az 5G szolgáltatás, várhatóan a nyár második felére lesz elérhető a szupergyors sebességű mobilhálózat az ügyfelek számára.

A Vodafone ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy az 5G hálózat csak az arra alkalmas mobileszközzel és tarifával érhető el. A Vodafone portfóliójában jelenleg hat 5G képes készülék kapható: a Samsung Galaxy S20 Ultra 5G DS, Samsung Galaxy S20+ 5G DS, Samsung Galaxy Note 10+ 5G, Huawei P40 Pro 5G Dual SIM, OnePlus 8 Pro 5G Dual SIM és a Xiaomi Mi 10 5G. Az 5G-képes készülékek palettája a telekommunikációs cég ígérete szerint folyamatosan bővül.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2020.06.30 12:24

Köszönjük Vodafone. A 5G nagy durranás lesz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

narancsragacs, 2020.06.29 20:32

Ahogy okosodnak a telefonok úgy butulnak az azokat használó emberek :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html