A Digi és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. között született megállapodásnak köszönhetően mostantól a távközlési cég mobilszolgáltatását igénybe vevő ügyfelek is készpénz használata nélkül, gyorsan és kényelmesen vásárolhatnak autópálya-matricát, illetve parkolhatnak mobiltelefonjuk segítségével.

Az autópálya-matrica vásárlási szolgáltatás személyautóra, motorkerékpárra, autóbuszra, tehergépjárműre és utánfutóra, valamint külföldi rendszámú gépjárműre is igénybe vehető - olvasható a Digi közleményében.

A mobilparkolás a +36 50 130 XXXX (4 jegyű zónakód) telefonszámra küldött SMS-sel indítható, autópálya-matricát pedig a +36 50 120 0200 számra küldött SMS-sel vásárolhatnak a Digi ügyfelei. Ehhez a Digi SIM-kártyánként havi, bruttó 20 ezer forintos, univerzális keretet biztosít előfizetőinek. A távközlési társaság továbbá közölte, hogy mindkét szolgáltatásra vásárlásonként egységesen bruttó 55 forintot számol fel tranzakciós díjként.

A Digi Mobillal történő autópálya-matrica vásárlási és mobilparkolási szolgáltatásról további információk a cég honlapján, a digi.hu/autopalyamatrica, illetve a digi.hu/mobilparkolas oldalakon érhetők el.