A techmilliárdos azt állítja, boszorkányüldözés célpontjává vált, a bíróság elfogult vele szemben, ez az oka a 2018-ben kezdődő pernek is, ami egy, a Twitteren közzétett bejegyzése alapján indult ellene. Musk a közösségi oldalon azt állította, azt fontolgatja, hogy megveszi az összes Tesla-részvényt, így a saját, privát cégévé téve azt. Ennek eredményeképpen a részvények ára hetekig ingadozott, Elon Musk pedig később azt írta, tárgyalásokat folytat a szaúd-arábiai szuverén vagyonalappal, és biztos abban, hogy annak segítségével nyélbe ütheti az üzletet.

A megállapodásból nem lett semmi, viszont a SEC megbírságolta a milliárdost értékpapír csalás miatt, aki most ismét fellebbezett az ítélettel szemben. Bár Musk és ügyvédje, Alex Spiro azt állítja, a megegyezésre és a büntetés kifizetésére is kényszerítették a techmágnást, az eredeti ítéletet kimondó bíró, Lewis J. Liman szerint Musk önakaratából és felelőssége teljes tudatában írta alá a megegyezést a SEC-kel, így nincs helye a visszakozásnak.

A kérdéses Twitter-bejegyzés sokba kerülhet a mostanában már a Twitter felvásárlásától is visszakozó Musknak: a Tesla részvényesei csoportos pert indítottak ellene a cégalapító hamis kijelentése következtében romló részvényár miatt elvesztett pénzük miatt.