Ez az iskola kap több mint egymilliárdos befektetést

A Logiscool 3,5 millió euró – azaz közel 1,2 milliárd forint – befektetést kapott. A régió egyik legrégebben működő, független, vezető kockázati tőke alapkezelője, az Euroventures a fő befektető.
Herman Bernadett, 2020. február 21. péntek, 16:10
Fotó: Getty Images

A 2014-ben indult Logiscool élményalapú programozó iskola 6-18 éves gyerekeknek kínál programozó és digitális kurzusokat, táborokat. Ma már 16 országban, több mint 100 helyszínen van jelen, és tanfolyamain több, mint 60 000 diák kezdett el tanulni. A gyors növekedést a franchise modell bevezetésének köszönhetik, ezzel dinamikusan tudnak itthon és külföldön is iskola hálózatot építeni.

A cég a korábbiakban az NNG alapító és jelenleg angyal befektetőként tevékenykedő Balogh Pétertől kapott befektetést, amely segítette a céget a fejlesztésben és sikeresen elindította a nemzetközi piacok felé.

Az Euroventures és Szőke Márton társbefektetők által most folyósított összeg lehetővé teszi, hogy a Logiscool jelentősen növelni tudja a budapesti csapatát annak érdekében, hogy még magasabb szintre tudja fejleszteni az oktatási szolgáltatását és partnerei támogatását a hazai és a külföldi piacokon egyaránt. A tőkebevonás segítségével ugyanakkor a cég fel tudja gyorsítani a külföldi terjeszkedését, új piacokra lépését.

HOZZÁSZÓLÁSOK