Erősít a Vodafone - örülhetnek az ügyfelek

Az augusztusi átlagos forgalomhoz képest augusztus 20-án körülbelül másfélszeresére nő a beszéd és az adatforgalom. A Vodafone Magyarország ezért kapacitásbővítéssel készül az államalapítás ünnepére - derül ki a cég közleményéből.
Szabó Zsuzsanna, 2018. augusztus 17. péntek, 13:12
Fotó: Reuters

A magyar államalapítás ünnepén nemcsak az augusztus 20-i tűzijáték, hanem számos Szent István napi esemény is rengeteg embert vonz. Miután ilyenkor intenzívebben használják a közösségi oldalakat is a felhasználók, Budapesten például, az augusztus 20-i tűzijáték területén az augusztusban tapasztalható átlaghoz képest körülbelül 60 százalékkal telefonálnak többet a Vodafone ügyfelei, a mobil adatforgalom pedig közel 55 százalékkal ugrik meg.

Az elmúlt évek adatait nézve az is kiderül, hogy a budapesti tűzijáték területén 2015-ről 2016-ra 168, míg 2016-ról 2017-re 196 százalékkal nőtt a mobil adatforgalom a fővárosban, augusztus 20-án.

Az augusztus 20-i beszédforgalom növekedésének hátterében valószínűleg a korábban említetteknek megfelelően az egymástól a tömegben elkeveredett és egymást megtalálni próbáló barátok, családtagok hívásai állnak, míg a megnövekedett adatforgalom okát a közösségi média (Facebook, Instagram, Snapchat) által generált azonnali megosztási igény generálja.

Ezért, a Vodafone mind a 4G-re dedikált rádiós sávszélességét, mind a 3G-s hardverkapacitását bővítette az államalapítás ünnepének idejére, hogy lehetővé tegye a hálózatok teljesítőképességének maximális kihasználását, amire egyébként normál időszakban nincs szükség.

Tavaly Budapest mellett Visegrádon és Hollókőn, illetve Hortobágyon volt kiemelkedő a forgalomnövekedés - előbbi kettőn népszerű Szent István napi rendezvények indokolhatták ezt, míg utóbbin a híres Hortobágyi Hídivásár.

HOZZÁSZÓLÁSOK