Bocsánatot kért Joe Rogan amerikai humorista, podcaster és a jövőben kiegyensúlyozottabb műsorokat ígér, miután a Spotify-ra álhíreket terjesztő adásokat töltött fel.

A streaming szolgáltató emellett figyelmeztető feliratot helyez el minden olyan podcast elé, amely a koronavírussal kapcsolatos témákat dolgoz fel. A figyelmeztető szöveg egy olyan oldalra irányítja majd a hallgatókat, ahol hiteles adatokat és információkat olvashatnak egészségügyi szakemberektől - írja a Reuters.

A Joe Rogannel kapcsolatos kritikák egyébként súlyos csapást mértek a vállalat hírnevére: a múlt héten több mint 2 milliárd dollárral csökkent a Spotify piaci értéke, ugyanakkor a hír bejelentését követően részvényeik a hétfői kereskedés előtt 2 százalékkal ismét megemelkedtek.

A Facebook például több ezer tartalommoderátort, valamint mesterséges intelligenciát vetett be, hogy megakadályozza a gyűlöletbeszédet és az álhíreket a platformján.

Joni Mitchell énekes-dalszerző eközben több száz egészségügyi szakember levelére hivatkozva arra kérte a platformot, hogy távolítsa el dalait a Spotify-ról és akadályozza meg, hogy Rogan valótlanságokat terjesszen a járványról.

Rogan műsora, a "The Joe Rogan Experience" a Spotify egyik leghallgatottabb podcastje (adásonként átlagosan 200 millió hallgató) és központi szerepet játszik a vállalat azon tervében, hogy a zenén túlmutatóan terjeszkedjen és felvegye a versenyt az Apple-lel és az Amazonnal.

Ugyan a humorista egy 10 perces Instagram-videóbejegyzésben bocsánatot kért a streaming szolgáltatótól az adások negatív visszhangja miatt, de megvédte a vitatott vendégek meghívását. A jövőben igyekszik "mindkét oldal képviselőit megszólaltatni."

A Spotify egyébként dollár százmilliókat költött a podcast-üzletágának kiépítésére, és jelenleg több mint 3 millió adás található a platformján.

Rogan bocsánatkérése jót tett a cégnek, egyből emelkedésnek indult a Spotify részvényeinek árfolyama.