Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormány átcsoportosít 340 millió forintot arra, hogy Magyarország saját pavilonnal vegyen részt a CeBIT 2018 informatikai szakkiállításon és expón. A pénzből 200 millió forintot már szombati hatállyal a Digitális Jólét Programja összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos, azaz Deutsch Tamás fideszes politikus és a Külgazdasági és Külügyminisztérium javára utalnak, míg 100 millió forint megérkezéséről május 31-ig kell gondoskodnia - egyelőre - Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek, majd az új kormány megalakulását követően az utódjának - derül ki a legújabb, szombaton közzétett Magyar Közlönyből.

A maradék összegből 40 millió forintot elvesznek a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium alá tartozó Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökségtől, hogy aztán a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz csoportosítsák át.

A keretből a külügy kedvenc cége, a MNKH Magyar Kereskedelem-fejlesztési és Promóciós Kft. kap meg 272 millió forintot, a Digitális Jólét Nonprofit Kft.-hez 20 millió forint, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségéhez 48 millió forint kerül.

A Digitális Jólét Program lényege, hogy hazánkban növelje az internetpenetrációt például országos wifi-hálózat és szélessávú internet kiépítésével, növelje az emberek tudását a világhálóról. A kormány terve például, hogy iskolákban tanítsák, mi az a fake news. Nem világos, hogy a projekt pontosan milyen aspektusait kívánja a kormány bemutatni a világ egyik legfontosabb informatikai szakkiállításán és vásáron, ahol a legnagyobb techcégek vesznek részt.

A fotó forrása: Cebit.