Az e-sport az egyik leggyorsabban fejlődő nemzetközi sportág: a világ minden részén rendeznek arénákat megtöltő ESL tornákat, ahol a világ legjobb játékosai és csapatai versengenek egymással élőben, miközben szurkolók milliói követik őket online. Ez a Vodafone szerint az 5G-s technológiák fejlesztéséhez is jó alapot teremt, hiszen az e-sport minden bizonnyal teljesen át fogja alakítani a számítógépes játékok világát.

A Vodafone a Sidney-ben idén májusban megrendezésre kerülő IEM női e-sport versenyeinek prémium partnere is lesz, és a világ vezető női e-sportolóival együttműködve világít rá a sportágban rejlő karrierlehetőségekre.

A Vodafone közleménye szerint az alábbi globális eseményeken lesz prémium partner:

  • IEM Sydney - 2018. május, Ausztrália
  • ESL One Birmingham - 2018. május, Egyesült Királyság
  • ESL One Köln - 2018. július, Németország

A mobilszolgáltató szerint a rendezvények köre a jövőben bővülni fog.

A Vodafone ESL-lel való együttműködése egy új, online közvetítési szegmenst (The Vodafone View), illetve az eseményeken tartalmi és reklámcélú közös aktivitást is magába foglal - derül ki a közleményből.

A Vodafone már eddig is jelen volt az e-sport területén a "Vodafone Giants" spanyolországi, vagy a legsikeresebb németországi profi e-sport csapat, a Mousesport támogatása révén, de az ESL partnerség része a Vodafone azon törekvésének, hogy egyre intenzívebben legyen jelen az e-sport területén.

Képünk forrása: Napi.hu/Vodafone Magyarország